joi, 25 martie 2010

La Iaşi d-l gl.(rtr.) Aurel Dănescu “A COBORÂT MILITĂRIA DIN POD !!!“

Militari în rezervă şi retragere, membri şi nemembri ai Filialei judeţene “Henri Coandă” Iaşi - ANCMRR au participat marţi 23.03.2010, între orele 10.00 – 14.30 la Adunarea generală pentru dare de seamă. Cu toţii s-au “bucurat“ de prezenţa reprezentantului ANCMRR, gl. mr.(rtr) ing. Aurel DẶNESCU, prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent Central.
Participanţii au rezistat eroic la maratonul activităţilor desfăşurate, curioşi să afle nişte răspunsuri la unele întrebări de la o persoană aflată oricum, mai aproape de evenimente.
Eroare !
D-nul general prim-vicepreşedinte a procedat ca în vremuri de foarte mult timp apuse LĂSÂND A SE ÎNŢELEGE CĂ “CINE NU E CU NOI, E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ”. Ce camaraderie, mod de adresare decent, de pensionar AMĂRÂT, egal în drepturi şi obligaţii cu provincialii ?
Adoptand poziţia unui dur reprezentant al eşalonului superior la bilanţul unei unităţi în care tocmai se petrecuseră evenimente grave, a criticat vehement slaba participare (“de aia nu ştim şi nu suntem informaţi“). Ameninţând pe cei care “racolează” sau fac propagandă pentru SCMDRR, înfierându-i cu mânie proletară, d-l general a decis : “aceştia nu au ce căuta în rândurile noastre, se auto exclud !!!“
Apoi a evidenţiat importante acţiuni şi activităţi care vor avea loc in anul 2010 (aniversarea a 85 de ani de la constituirea primei structuri asociative a ofiţerilor în rezervă şi în retragere din Armata României şi împlinirea a două decenii de la reluarea activităţii în formula actuală).
Despre ce a făcut conducerea centrală pentru binele şi în interesul major al tuturor membrilor uniunii, legea unică a pensionării în special ...mai puţin. A fost citit Protestul A.N.C.M.R.R. (cam tardivă decizia de a ieşi la luptă, daca avem în vedere că procesul de denigrare şi umilire a armatei a fost declanşat în decembrie 2008) si Avizul Consiliului legislativ referitor la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.
In legătura cu “durerile“ noastre, a dat indicaţii preţioase despre ce şi cum trebuie să facem: să fim calmi, să acţionăm cu deferenţă, să nu ne manifestăm public, pentru ca prin “A.N.C.M.R.R. cadrele militare în rezervă şi în retragere avem ,,verticalitate’’, demnitate şi onoare militară, crezul nostru fiind sintagma – PATRIE – ONOARE – DEMNITATE, moştenită de la înaintaşi şi pe care dorim să o valorificăm perpetuu“.
Cu toate că A.N.C.M.R.R. este supusă unei presiuni mediatice susţinute şi concentrate nu acceptă îndemnurile la violenţă, incisivitate, la organizarea în sindicate şi partide paramilitare.
Pensionarii militari trebuie să fie linistiti, pentru că actualul ministru al apărarii (“cel mai bun şi mai performant ministru, un sufletist, care ne întelege şi ne apără interesele, ne ascultă şi ne întelege greuăţile, chiar a promis că vom avea o lege corespunzătoare, iar dacă nu se va intampla aşa, Domnia sa îşi va da demisia”). De asemenea, ne-a relatat încântat (?) că este prima dată când ministrul apararii, la nici o lună de la instalarea sa, a acceptat să discute cu membrii conducerii centrale a structurii reprezentative a cadrelor militare în rezervă şi în retregere, despre problemele prioritare ale acestora.
În plus, Delegatia A.N.C.M.R.R. condusă de general (r) dr. Mihai ILIESCU, preşedintele Asociaţei, a rămas impresionată de operativitatea cu care actualul ministru al apararii a găsit răspunsuri la aproape toate problemele noastre şi mai ales de faptul că s-a declarat disponibil să sprijine în continuare A.N.C.M.R.R., în demersurile sale.
Nu mai puţin important este faptul că a acceptat sa fie Preşedinte de Onoare al A.N.C.M.R.R. !

Ba chiar şi despre d-l ministru Şeitan au fost exprimate aprecieri laudative : “este un ministru bun şi nu mai este asa de pornit pe noi, nu ca Marian Sarbu, care a elaborat proiectul de lege ».
Conform celor afirmate de domnia – sa « dacă nu se poate păstra Legea actuală a pensiilor militare, A.N.C.M.R.R. ar accepta şi soluţia Legii pensiilor ocupaţionale, ba chiar şi transformarea în puncte de pensie, pentru că nu se va diminua nicio pensie».
Aratandu-i-se faptul că la recalculare, un colonel spre exemplu nu va avea mai mult de 2,2 puncte de pensie (adica in jur de 1500 lei), d-l general a susţinut că pensiile nu vor scădea, vor fi păstrate în acelaşi cuantum, iar dacă vrem să aflăm câte puncte de pensie vom avea, să împărţim suma în plată (pensia) la 732 lei.

A continuat apoi cu un atac virulent la adresa Federatiei Militarilor (care cinstit sa fiu, nu a interesat pe nimeni, ba mai mult, nu cred ca în sala să fi fost 2-3 oameni care ştiau despe ce este vorba). “Considerând apartenenţa la A.N.C.M.R.R. şi activitatea ei drept o misiune de credinţă şi o datorie de onoare, declarăm răspicat: nu avem nevoie de federaţie, de un ,,nou’’ factor integrator sau portdrapel. Aceasta există de două decenii şi şi-a dovedit eficienţa. De aceea îi chemăm pe toţi să fie alături de A.N.C.M.R.R. şi împreună vom reuşi să depăşim greutăţile inerente unei perioade marcată puternic de noi provocări şi pericole”. Pericolul este chiar mai mare, deorece, după cum a constatat d-l general, Federaţia este infiltrata de către masonerie şi ştim noi că masonii sunt internaţionalişti!

Evident că nu a scăpat ocazia de a face aprecieri acide la adresa SCMDRR, “căruia nu-i refuzăm colaborarea, îi aşteptăm la discuţii”:
- cei din conducerea sindicatului au interes să racoleze cat mai mulţi membri, pentru că sunt plătiţi, în timp ce “ A.N.C.M.R.R. are statut de persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, fără scop patrimonial, independentă, democratică, apolitică, nonprofit şi deschisă”;
- nu sunt indicate iesirile in mass-media, care nu fac altceva, în opinia domniei sale, decât să aduca prejudicii intereselor noastre şi nu ar fi bine să continuăm să agităm inutil societatea civilă;
- gradele sunt rodul muncii de o viată, cum să le predăm ? SĂ LE PREDEA CEI CARE LE-AU CUMPĂRAT DE LA TARABĂ !!!!!

A MAI PREZENTAT DOMNUL GENERAL CU LUX DE AMANUNTE PRINCIPIILE CARE STAU LA BAZA AVANSARII IN GRADUL DE GENERAL, COLONEL ETC... A CADRELOR MILITARE IN REZERVA. “DE CE ATATA INSISTENŢĂ !!!? ”

Pentru a întregi imaginea de inutilitate, răspunsurile la cele cateva întrebări şi solicitări ale pensionarilor au fost înlocuite cu sintagma “am notat, voi informa conducerea”.

La recomandarea ca înainte de adoptarea unor decizii privind strategiile de abordare a diferitelor campanii care privesc pensionarii militari, Conducerea centrală să iniţieze din timp consultări adevarate cu aceştia, a ripostat în acelasi stil “că aşa s-a facut, ne-am adunat cu toţi preşedinţii filialelor judeţene, nu am stat la cafea”.

In concluzie :
O ACTIVITATE FOARTE REUŞITĂ ÎN PRIMA PARTE, ATUNCI CÂND S-AU PREZENTAT MATERIALE REFERITOARE LA ISTORICUL DIVIZIEI 10 ŞI TIMP PIERDUT FĂRĂ FOLOS ÎN PARTEA A 2-A A ACTIVITĂŢII.

Noroc că la această activitate au participat şi mulţi membri SCMDRR - Filiala Iaşi, care sunt şi membri ai asociaţiei şi au demontat toate argumentele puerile cu care a venit “de la centru” invitatul de onoare.

BIROUL OPERATIV AL SCMDRR - FILIALA IASI

9 comentarii:

  1. Felicitari Conducerii Filialei Iasi a SCMDRR care a redactat si postat acest "reportaj" din care rezulta, fara dubii, cine duce cu adevarat greul "razboiului" cu guvernantii! Ciudata aceasta resemnare a reprezentantului ANCMRR care a ajuns "sa-si iubeasca calaii", mai mult, sa-i ridice osanale actualului ministru al Apararii, asta chiar pare de domeniul stupiditatii!
    Acesti domni chiar nu pot realiza ce vremuri traim si cersesc respect din partea celor pentru care notiunile de PATRIE – ONOARE – DEMNITATE chiar nu mai reprezinta nimic.
    Pentru ca tot sunt bunici, celor din ANCMRR cred ca li s-ar potrivi, ca dedicatie, poezia "Cutul schiop" cu simbolistica adecvata...

    "Eu am numai trei picioare,
    Si de-abia ma misc: top, top,
    Rad cand ma-ntalnesc copiii,
    Si ma cheama "cutu schiop".

    Fratii mei ceilalti se joaca
    Cu copiii toti, dar eu
    Nu pot alerga ca dansii,
    Ca sunt schiop si cad mereu!

    Si stau singur toata ziua
    Si plang mult cand ma gandesc
    Ca tot schiop voi fi de-acuma
    Si tot trist am sa traiesc.

    Si cand ma gandesc ce bine
    M-as juca si eu acum,
    Si-as latra si eu din poarta
    La copiii de pe drum!...

    Cat sunt de frumosi copiii
    Cei cuminti, si cat de mult
    Mi-ar placea sa stau cu dansii,
    Sa ma joc si sa-i ascult!

    Dar copiii rai la suflet
    Sunt urati, precum e-acel
    Care m-a schiopat pe mine,
    Si nu-i pot iubi de fel...

    M-a lovit din rautate
    Cu o piatra in picior,
    Si-am zacut, si-am plans atata,
    De credeam ca am sa mor...

    Acum vine si-mi da zahar
    Si ar vrea sa-mi fie bun,
    Si-as putea sa-l musc odata
    De picior, sa ma razbun,

    Dar il las asa, sa vada
    Raul, ca un biet catel
    Are inima mai buna
    Decat a avut-o el."

    Ce s-ar fi intamplat daca il musca pe cel "rau" inainte sa fie lovit cu piatra???!!!
    V.B.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari domnilor pentru curajul abordarii! Asa trebuie procedat,nu va mai lasati inselati de aerele si mofturile asa-zisilor reprezentanti de la esalonul superior .Pentru ca acestia nu au coloana vertebrala si nu ies din cuvantul sefului ,oricine ar fi acesta.
    Colegi din ANCMRR,a venit vremea sa va ridicati din genunchi si sa va impuneti in fata acestora, cerandu-le imperativ ,ori sa iasa la lupta cinstita in interesul nostru,ori sa plece, sa lase pe altii!
    Militarii, fie ei sub drapel sau rezervisti, sunt categoria sociala calcata in picioare constant de-a lungul timpului de catre toti guvernantii. Militarii activi nu au nici un fel de posibilitati de exprimare civica, in ciuda tuturor recomandarilor si tendintelor europene, iar cei in rezerva fie nu sunt suficient de organizati pentru a-si apara drepturile, fie sunt inrolati in structuri nonguvernamentale subjugate intereselor personale ale unor smecheri orientati financiar si politic. Situatia din urma o regasim in cazul Asociatii Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere care aduna rezervisti din MApN. ANCMRR traieste parazitar pe spinarea ministerului, beneficiaza de cei 2% varsati obligatoriu de cadrele active in contul ei, dispune de sediu gratuit si masina de serviciu. Foarte bine, spunem noi. Dar in afara de aniversari anuale si sedinte de palavre regulate, ce a facut pana acum ANCMRR pentru militarii pe care ii reprezinta in atata amar de ani de la infiintare? Va spunem noi: NIMIC. Mai nou, liderii ei s-au trezit din amortire, si-au adus aminte ce frumos si bine era pe vremea Impuscatului si au decis ca e timpul sa bage pumnul in gura tuturor celorlalte asociatii militare care, cu mult mai putini bani si fara sprijin din partea ministerului, se zbat din greu pentru membrii lor.
    Cat despre afirmatia distractiva: “ rolul integrator, de portdrapel, al cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N. şi l-a asumat, în urmă cu două decenii structura care azi se cheamă Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza’’...............
    Treaba asta cu portdrapelul , e simpla poezie, fiindca una este sa-ti asumi un rol, iar alta este sa primesti acel rol de la cei indrituiti sa ti-l acorde. In plus, daca de doua decenii ANCMRR n-a fost capabila sa faca ceva, orice, pentru a preveni sau stopa degradarea profunda a statutului si traiului de zi cu zi al militarilor de rand, poate ca e timpul sa se retraga la odihna, pe bancuta in parculet, si sa lase locul celor care au dovedit ca pot face ceva fara viagra bugetara si fara masonerie.
    Apropo,stiti cine sunt alesii din conducerea centrala si modul cum au fost "alesi "? Ca pe vremuri ,cu lista dinainte completata.
    Iata-i :
    Preşedinte General (rtr) dr. Mihai ILIESCU,
    Membrii Biroului Permanent Central:
    Prim-vicepreşedinte: Gl. Mr.(rtr) ing. Aurel DẶNESCU
    Vicepreşedinti: Gl. Lt. (rtr) Victor DUMITRESCU, Gl. Lt. (rtr) dr. Radu VLẶSCEANU, Gl. Mr.(rtr) Stelian TEODORESCU Gl. bg.(rtr) dr. Gheorghe CREŢU Gl.bg.(rtr) Mihai CHIRIAC, , Gl.bg, (rtr) prof.dr. Constantin MIROIU.
    Secretar General : Gl. bg. (rtr) Dan Radu ŞERBAN.
    Membri: : Gl,fl.aer.(rtr) Vasile OLARU, Gl. bg. (rtr) dr. Ion GANEA, Gl. Mr.(rtr) Vasile MOROIANU, Gl. Mr. (rtr) Vasile DOMNU, Col.(rtr) Traian CRISTACHE, Col.(rtr) dr. Mircea STRAT, Gl. Mr. (rtr) Ioan DAN, Gl. Lt.(rtr) Constantin ZECA, Gl. bg.(rtr) Ioan DINU, Gl bg.(rtr) Stan CONSTANTINESCU, Col.(r) Ion STANCIU, Col.(r) Ion TRAŞCĂ

    - Va urma -

    RăspundețiȘtergere
  3. Acestui lingau,aurel danescu,sa-i fie rusine.Un cacanar.HUOoooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. PRELUARE...MERITA CITIT SI ANALIZAT.A FOST TRIMIS LA TOATE SINDICATELE CU E-MAIL.///// Am avertizat de nenumarate ori de jocul perfid al PSD care acum are un singur obiectiv – atacarea lui Oprea si “independentilor” folosind orice mijloace. De ce “anexa militara” a PSD – sindicatul rosu condus de “MARELE MILITAR FACUT LA APELUL DE SEARA” nu mai zice nimic? Unde sunt “marii revolutionari” (dupa cum observ acum se dau si vizionari) care isi aruncau gradele in piata Victoriei? Marionetele care aplaudau frenetic de la balconul senatului,orice aberatie psd-ista, tac cu coada intre picioare. Ceea ce este si mai grav este manipularea ordinara facuta credulilor deveniti membri ai acestui sindicat ,contra unor cotizatii aberante, pe care fostii activisti ai consiliului politic superior al Armatei i-au isterizat cu promisiuni care mai de care mai elucrubante, desi stiau cu exactitate ce se va intampla la vot. Reteaua de dezinformare a PSD stabilise, inca de la primirea proiectului legii la senat, urmatorul scenariu: tergiversarea discutiilor pentru aprobarea sau respingerea proiectului pana in ultima zi a scadentei, astfel incat acest proiect sa treaca tacit asa cum l-a “clocit” guvernul . Prin acest joc se urmareau cu perfidie doua obiective: 1. captarea bunavointei guvernantilor si implicit a presedintelui-primministru-atoate facator si hotarator- pentru stergerea uriaselor datorii la RAPS si 2. un potential capital electoral in randul pensionarilor la viitoarele alegeri, cand sloganul gandit inca de acum “OPREA SI PDL AU REFUZAT CEEA CE AM PROPUS NOI PENTRU BINELE PENSIONARILOR”. Gresesc cumva domnilor Hrenbenciuc, Vanghelie, Dragnea si exgeneralul Dumitru Iliescu? Contraziceti-ma dar documentat nu cu lozinci. Gresesc “domnule colonel” Dogaru ca ati fost partasul acestor jocuri murdare inca de cand in biroul parlamentar al lui HREBENCIUC, sub directa coordonare a lui Mitica Iliescu si Catalin VoicuMalt general acum arestat, ati facut acest scenariu in care si infiintarea sindicatului era o componenta de discreditare a ADEVARATILOR MILITARI? Spuneti domnule “mare colonel mic” ce scoala militara ati absolvit? Cand acum candva timp sesizam pericolul atragerii pensionarilor militari in jocuri politice absurde si periculoase, impreuna cu “surata dumneavoastra de dezinformare (de sorginte liberala) “PROIECT SEMPERFIDELIS” intraseti in alerta si imi stregeati toate postarile, iar prin vocea “marelui teleast” Valeriu Pricina ” imi transmiteati amenintari”subtile” iar “ciciolina” (scuzati-mi expresia dar apartine unui vesti si documentat bloger) de la STS “mirosindu-ma” (ca doar lucreaza la serviiul ce stie totul din spatilu virtual) a reactionat de o isterie iesita din comun. Apropo domnule general Opris, serviciul dumneavoastra este condus de o oarecare Daniela Toba (numele unguresc nu-l mai spun ca sa nu fiu acuzat de discriminare etnica. Totul iese la iveala precum uleiul deasupra apei. In curand noi fapte cutremuratoare privind manipularea si discreditarea ARMATEI ROMANIEI activa sau in rezerva.../ fugiti pacalitilor sindicalisti cat vadeti cu okii...ca vor rade si curcile de voi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule OSKAR,
    Nici nu meriti un asemenea apelativ, il folosesc totusi, din respect pentru cititorii acestui blog, si incerc sa-ti raspund doar pentru a vedea ca nu esti unicul detinator al adevarului, si pentru a vedea ca mai sunt si oameni normali, cu o gandire normala, neorbiti de stralucirea argintilor pe care-i primesti pentru elucubratiile pe care improsti pe diferite bloguri. Nu-ti trebuie prea mare efort sa-ti dai seama ca esti aservit unor interese numai de ei stiute, in nici un caz ale noastre si nici macar ale tale. Esti folosit ca o carpa si tot la fel vei aruncat cand nu vor mai avea nevoie de serviciile tale. Faci parte din gasca tradatorilor care cred ca vor mosteni lumea in preajma actualei efemere si cu totul intamplatoare puteri. Cand va dispare aceasta hidra inspaimatatoare, care a pus stapanire pe tot ce a mai ramas viu si nevatamat din aceasta biata tara, ce veti face??? Incotro va veti indrepta veninul, impotriva cui??? Tot a noastra, care de bine de rau incercam sa tinem piept, hoardelor care se fac a ne conduce, iar in realitate ne prada, ca in timpurile lor de glorie.
    Du-te cu Domnul, si lasa-ne in pace, roaga-te sa-ti dea in primul rand minte, ca si asa iti lipseste cu desavarsire, pacat de capul pe care-l poti pe umeri , doar ca sa nu-ti ploua in gat. Nu mai da tu sfaturi celor care au aderat de buna voie si nesiliti de nimeni la acest sindicat.
    Nu ai nici o calitate sa o faci, si nici macar probitatea morala necesara, mai ales ca nu ai curaj sa-ti dezvalui identitatea.
    Au ei destul discernamant. Nu au nevoie de grija unui tradator, a unui aservit, unei slugi care linge mana celui care-l loveste.
    Stii tu vorba aia, daca o stii, daca nu ti-o spun eu: "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia"

    RăspundețiȘtergere
  6. mircea cel mahnit > vezi ca e o preluare dupa infomando.ro am citit-o acolo . in rest subscriu

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate domnule STEFAN45,
    Nu pun la indoiala bunacredinta, de care dati dovada, si nici macar nu-mi propun sa intru in polemica. Un singur lucru vreau sa va rog, sa fiti atent la data si ora la care am publicat eu acest material, pe acest blog, ca replica la cele spuse de OSKAR. In rest numai de bine, iar daca mai este unul care a gandit la fel ca mine, "cu atat mai bine tarii si lui cu-atat mai bine"(vorba poetului), asta demonstreaza, o data in plus, temeinicia si adevarul spuselor mele. Daca aveti stiinta de un astfel de caz , va rog sa mi-l indicati si mie, sa-l citesc.
    Cu respect,
    Mircea cel Mahnit

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce cacanari, ati redactat si voi un material, la care v-ati scremut cei 20 si ceva de vicepresedinti cam doua luni si acum va certati pe marginea lui, pana intra si guvernul boc 15 in somaj tehnic. Bravo, felicitari .

    RăspundețiȘtergere
  9. La Iasi a ars un foc de paie?
    Sunteti din nou "marea muta"?

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.