sâmbătă, 13 martie 2010

S-a înfiinţat Filiala nr. 1 IAŞI a SCMDRR

Aastăzi 13 martie 2010, la Cercul Militar din Iaşi, în prezenţa preşedintelui SCMDRR domnul col.(rez.) dr. Mircea Dogaru şi a vicepreşedintelui sindicatului, domnul lt.col.(rez.) Cătălin Apostol, a avut loc adunarea de înfiinţare a Filialei nr. 1 IAŞI a SCMDRR.
Au participat peste 70 de cadre militare în rezervă din M.Ap.N., M.Ad.I., S.R.I. şi Poliţia de Frontieră, membrii ai sindicatului sau simpatizanţi ai sindicatului, din care o bună parte au semnat cereri de înscriere în sindicat cu această ocazie.
Suntem încă de la înfiinţare o filială de sindicat pe măsura garnizoanei Iaşi, având în componenţă 3 generali în rezervă, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri în rezervă din toate structurile sistemului naţional de apărare.
În urma voturilor exprimate de către membrii de sindicat, componenţa Biroului Operativ al Filialei 1 Iaşi, format din 9 membri, este următoarea:

Preşedinte: G-ral mr.(rez.) Serea Sandu
Prim-vicepreşedinte: Col.(rez.) Moraru Dănuţ
Vicepreşedinte: Col.(rez.) Radoslăvescu Grigore
Vicepreşedinte: Col.(rez.) Ciochină Barbu Ioan
Vicepreşedinte: Col.(rez.) Şuvei Ioan-Ştefan
Vicepreşedinte: Col.(rez.) Acatrinei Marcel
Vicepreşedinte: Col.(rez.) Ivanov Adrian
Vicepreşedinte: Plt.adj.(rez.) Dobjenschi Radu
Secretar: Col.(rez.) Bucşă Fănel

Următoarea adunare a Filialei nr. 1 Iaşi a SCMDRR este planificată pentru data de 23 martie 2010.

3 comentarii:

  1. Ce a fost mai "usor" a fost realizat: avem filiala a SCMDRR!
    Trebuie imediat insa de programat actiuni concrete incepand cu redactarea si transmiterea catre toti parlamentarii de Iasi a mesajului SCMDRR (cel conceput de dl.col.Radoslavescu ar fi cel mai potrivit acum)si initierea, prin invitare, a intalnirilor cu conducerile filialelor judetene si municipale ale partidelor parlamentare. Personal cred ca senatorul VOSGANIAN poate fi antrenat in sustinerea demersurilor noastre avand in vedere atat notorietatea domniei sale cat si punctul de vedere deja exprimat cu privire la Legea 329/2009 si proiectul Legii pensiilor.
    In paralel, cred ca trebuie pus accentul pe cresterea numerica a membrilor filialei inclusiv prin inscrierea sidicalistilor in ANCMRR "H.Coanda" si a membrilor asociatiei in SCMDRR.
    MULT SUCCES conducerii Filialei!
    V.Bolohan

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult succes Filialei Iasi a SCMD!

    Cu deosebit respect,
    Lt. Col (r) Rinciog Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari domnilor pentru curajul abordarii!Asa trebuie procedat,nu va mai lasati inselati de aerele si mofturile asa-zisilor reprezentanti de la esalonul superior .Pentru ca acestia nu au coloana vertebrala si nu ies din cuvantul sefului ,oricine ar fi acesta.
    Colegi din ANCMRR,a venit vremea sa va ridicati din genunchi si sa va impuneti in fata acestora, cerandu-le imperativ ,ori sa iasa la lupta cinstita in interesul nostru,ori sa plece, sa lase pe altii!
    Militarii, fie ei sub drapel sau rezervisti, sunt categoria sociala calcata in picioare constant de-a lungul timpului de catre toti guvernantii. Militarii activi nu au nici un fel de posibilitati de exprimare civica, in ciuda tuturor recomandarilor si tendintelor europene, iar cei in rezerva fie nu sunt suficient de organizati pentru a-si apara drepturile, fie sunt inrolati in structuri nonguvernamentale subjugate intereselor personale ale unor smecheri orientati financiar si politic. Situatia din urma o regasim in cazul Asociatii Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere care aduna rezervisti din MApN. ANCMRR traieste parazitar pe spinarea ministerului, beneficiaza de cei 2% varsati obligatoriu de cadrele active in contul ei, dispune de sediu gratuit si masina de serviciu. Foarte bine, spunem noi. Dar in afara de aniversari anuale si sedinte de palavre regulate, ce a facut pana acum ANCMRR pentru militarii pe care ii reprezinta in atata amar de ani de la infiintare? Va spunem noi: NIMIC. Mai nou, liderii ei s-au trezit din amortire, si-au adus aminte ce frumos si bine era pe vremea Impuscatului si au decis ca e timpul sa bage pumnul in gura tuturor celorlalte asociatii militare care, cu mult mai putini bani si fara sprijin din partea ministerului, se zbat din greu pentru membrii lor.
    Cat despre afirmatia distractiva: “ rolul integrator, de portdrapel, al cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N. şi l-a asumat, în urmă cu două decenii structura care azi se cheamă Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza’’...............
    Treaba asta cu portdrapelul , e simpla poezie, fiindca una este sa-ti asumi un rol, iar alta este sa primesti acel rol de la cei indrituiti sa ti-l acorde. In plus, daca de doua decenii ANCMRR n-a fost capabila sa faca ceva, orice, pentru a preveni sau stopa degradarea profunda a statutului si traiului de zi cu zi al militarilor de rand, poate ca e timpul sa se retraga la odihna, pe bancuta in parculet, si sa lase locul celor care au dovedit ca pot face ceva fara viagra bugetara si fara masonerie.
    Apropo,stiti cine sunt alesii din conducerea centrala si modul cum au fost "alesi "? Ca pe vremuri ,cu lista dinainte completata.
    Iata-i :
    Preşedinte General (rtr) dr. Mihai ILIESCU,
    Membrii Biroului Permanent Central:
    Prim-vicepreşedinte: Gl. Mr.(rtr) ing. Aurel DẶNESCU
    Vicepreşedinti: Gl. Lt. (rtr) Victor DUMITRESCU, Gl. Lt. (rtr) dr. Radu VLẶSCEANU, Gl. Mr.(rtr) Stelian TEODORESCU Gl. bg.(rtr) dr. Gheorghe CREŢU Gl.bg.(rtr) Mihai CHIRIAC, , Gl.bg, (rtr) prof.dr. Constantin MIROIU.
    Secretar General : Gl. bg. (rtr) Dan Radu ŞERBAN.
    Membri: : Gl,fl.aer.(rtr) Vasile OLARU, Gl. bg. (rtr) dr. Ion GANEA, Gl. Mr.(rtr) Vasile MOROIANU, Gl. Mr. (rtr) Vasile DOMNU, Col.(rtr) Traian CRISTACHE, Col.(rtr) dr. Mircea STRAT, Gl. Mr. (rtr) Ioan DAN, Gl. Lt.(rtr) Constantin ZECA, Gl. bg.(rtr) Ioan DINU, Gl bg.(rtr) Stan CONSTANTINESCU, Col.(r) Ion STANCIU, Col.(r) Ion TRAŞCĂ

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.