luni, 12 iulie 2010

Deces

Va anuntam, cu mare regret si mahnire, ca Presedintele Filialei Iasi a SCMD, Gl. Mr. (r) Serea Sandu, a decedat. Avea 59 de ani.
SCMD transmite condoleante familiei indurerate.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Comitetul Director al SCMD

12 comentarii:

  1. inca un exemplu ca militarii trecuti in rezerva beneficiaza de asa zisa pensie nesimtita foarte putin timp! De ce? Sa se intrebe guvernul...
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa-l odihneasca.Acum cateva zile ii spuneam ca s-a publicat in Observatorul Militar un articol legat de soldele si pensiile militare.Mi-a raspuns ca pe pamant nu este dreptate si sa nu ma astept la minuni.A zis:Cine stie ce ne mai asteapta!Iata cum e viata .Se duc oameni de valoare in schimb raman sa se lafaie cei care ne fac zilele amare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum exact o saptamana imi spunea ca vrea sa-si cumpere o casa batraneasca,undeva,mai aproape,ca sa aiba si el " unde sa deschida o poarta".Si astazi,i sa deschis o poarta in ceruri.Dumezeu sa-l odihneasca in liniste si pace! A fost un om bun si un camarad loial.Pacat ,putea sa mai traisca ,chiar si in conditiile stresului zilnic administrat de impostorii care ne conduc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Condoleante familiei indoliate si D-ZEU sa-l odihneasca in pace.
    Stimati camarazi, un studiu al Sectiei Pensii Militare/M.Ap.N care nu a fost niciodata dat publicitatii, a ajuns la concluzia ca speranta medie de viata a acestei categorii de pensionari este de 58 ani. Decesul distinsului general confirma aceasta concluzie macabra, dar gestul sau de a se lupta pentru pastrarea demnitatii militare si activitatea in SCMDRR constituie un exemplu deosebit. HONOR ET PATRIA!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu sa-l odihneasca in liniste, condoleante familiei si celor apropiati.
    Nu e momentul si locul sa-mi vars naduful adunat in cei doi ani de rezervist (cat nu am adunat in cei 39 de ani de cariera, in conditii nu tocmai roz). Cei care au contribuit la batjocura militarilor (in rezerva si activi), sunt cauza nenorocirilor ce vor urma. Avem un presedinte mincinos, un primministru impotent-(pasiv) si incompetent, o adunatura de 80% infractori in parlament. In afara de cei din penitenciare, parlament, presedintie, guvern si infractorii liberi, cine o mai duce bine in tara asta. La ce ne mai putem astepta in conditiile astea?
    Natura ne da destule necazuri, dar nu mai mari decat consecintele masurilor dictate de Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest OM merita toate onorurile posibile, nu pentru ca s-ar fi remarcat prin fapte marete ci pentru ca nu s-a dat deoparte de la asi asuma permanent responsabilitati in folosul celor pe care ii reprezenta. Asa a facut si atunci cand i s-a propus sa conduca Filiala IASI a SCMD in obiectivele si rolul caruia a crezut permanent!Ramane un mare regret ca nu va vedea cu proprii ochi materializarea luptei careia i s-a dedicat si ar fi un prilej de a-i transmite, dincolo de moarte, ca militarii Garnizoanei Iasi, in numar tot mai mare, ii urmeaza crezul.
    Compasiunea mea familiei indoliate!
    V.Bolohan

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincere condoleante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu stiu in ce conditii a murit Gl. Mr. (r) Serea Sandu, dar stiu ca sistemul sanitar romanesc da o mana de ajutor la stingerea rapida a celor care au fost militari (si nu numai, desigur).

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincere condoleante familiei indoliate! Fie-i tarana usoara si Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    Nu il cunoasc, nu stiu daca suferea de o boala cronica, insa sint sigur ca stresul provocat de toata aceasta ineptie a "luptei impotriva pensiilor nesimtite ale militarilor in rezerva si retragere" i-a grabit sfarsitul. Am 57 de ani si ma gandesc tot mai mult ca dupa o viata plina de greutati si privatiuni, timp de 30 de ani in serviciul statului roman, voi sfarsi curand prin "grija" actualei puteri in mizerie. Rusine celor care i-au grabit moartea, fie ca Dumnezeu sa ingaduiasca a-i mustra constiinta pana la sfarsitul vietii lor lipsite de sensibilitate, omenie, cinste, onoare, demnitate si corectitudine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincere condoleante familiei greu incercate!
    Este inca o dovada a faptului ca militarii adevarati nu suporta sub nici o forma jignirile permanente care ne-au fost aduse de actualii guvernanti. Cu atat mai putin putea suporta o asemenea stare, un ADEVARAT OM, de talia celui care a plecat prematur la ceruri.
    Aceste jigniri permanente, sub orice forma, chiar si prin cele mai nesemnificative gesturi, lasa rani adanci cu urmari grave in constiinta si viata fiecaruia dintre noi.
    Mai devreme sau mai tarziu toti vom avea aceeasi soarta. Vom ceda, sub o forma sau alta(psihic, fizic etc...) spre marea satisfactie a celor care si-au propus sa ne extermine. Sper din toata inima sa nu reuseasca.
    Va trebui sa fim uniti si din ce in ce mai multi, pentru ca numai asa ii vom putea invinge.
    Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne indrume pasii spre mai bine. Doamne ajuta-ne sa fim tari, sa nu cedam sub nici o forma!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Moartea Generalului Serea Sandu, a fost un evenimet tragic pentru toti militarii care l-au cunoscut. Era un om bland, cerebral, ponderat, integru si bun coleg. Noi, cei care ii vom urma, ca de aceea am " Imbracat camasa verde a mortii si am jurat sa ne aparam tara cu pretul jertfei supreme" vom dovedi ca nu permitem nimanui sa-si bata joc de militari. Legea nr. 119/2010 si OUG 735/2010 sunt dovada tradarii interesului national de Boc Emil, la sugetia UDMR de Gabriel Oprea la sugestia Elenei Udrea si a lui Traian Basescu la sugestia FMI.
    Militari, va ordon salvati memoria eroilor patriei, si dovediti prin tot ce faceti ca sunteti aparatori ai aptriei adevarati!

    RăspundețiȘtergere
  12. Marti 17 august ac un numar de 52 de cadre militare in rezerva din toate armele au semnat pentru anularea de catre CSAT a Legii nr. 119/2010 si a OUG 735/2010, si atacarea acesteia la Curtea Constitutionala. Ne mai trebuiesc 500 de semnaturi de la Iasi si cel putin 100 de la fiecare judet. Va rog sa actionati eficient pentru strangerea tabelelor, pentru a fi inaintate la Curtea Constitutionala si la CSAT. Daca nu avem aceste tabele, legea va intra in vigoare, va fi pusa in aplicare si va ve-ti judeca ani de zile pentru a vi se recunoaste drepturile de pensii sau salarii sau de cumul de pensie cu alte activitati socialmente utile. Vedeti ca gen Iliescu a tradat interesele cadrelor in rezerva, pentru a fi avansat la gradul urmator. Cerem sa fie destituit si retrogradat la gradul de soldat, fara a mai beneficia de pensie, deoarece a tradat toate cadrele din tara de la toate armele si specialitatile.
    Va rog pana marti 24 august 2010 sa veniti cu tabele semnate, indiferent de calitatea persoanei (pot fi rude, vecini prieteni, chiar daca nu au calitatea de militari) deoarece legea prevede minimum 25.000 semnaturi pentru anularea unei legi neconstitutionale.
    Descurajati orice tentativa a vreunui detractor de a cere anularea pensiei militare, care este un drept castigat, deoarece o lege nu poate actiona retroactiv, ci numai pentru viitor. In toata lumea, exista pensii militare si statele recunosc serviciile prestate de militari, ce desfasoara activitati cu timp nelimitat, de mare risc si de mare raspundere sociala.
    Va multumesc pentru intelegere.
    Cpt (r)Jur Nicolae Mircea Vasiliu 0754 493065
    Ne vedem marti la ora 10.00 la Casa Armatei Iasi

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.