joi, 14 iunie 2012

INCREDEREA , CA UN TRANDAFIR OFILIT


 
"Procesul e in doi pasi .Intr-o prima urgenta s-a oprit masura abuziva prin care urma sa le bagam oamenilor mana in buzunar, sa li se opreasca sumele primite anul trecut si in a doua etapa vom aduce pensiile diminuate la nivelul avut in plata in decembrie 2010" (general Dobritoiu)

Iata ca spre deziluzia noastra ( a cata oare ?)“aliatii momentului” nu “s-au  speriat “ absolut de loc “de tonul dur ” al mai marilor SCMD.Sau cel putin “acesta nu  si-a facut efectul”. Daca speram,e drept , cu ingrijorata incredere, intr-o solutionare rapida a problemelor noastre, realitatea ne-a adus la starea initiala de buimaca aşteptare.

Ce sa mai credem?

Potrivit legii privind pensiile militarilor adoptata azi 14 iunie 2012 de Camera Deputatilor pe baza raportului Comisiilor de aparare si de munca , pensionarii militari nu mai sunt obligati sa returneze sumele primite in plus pe perioada recalcularii drepturilor banesti.
Este de fapt doar o amnistie fiscala pentru cei cu pensiile diminuate ( unele cu peste 50%),care ar fi trebuit sa suporte o dubla povara , returnand sumele primite “necuvenit” pe perioada recalcularii.

Adica nu ne mai ia inapoi ceea ce de fapt ni s-a furat!
Si atat.Bun? Destul?

Domnul ministru Dobritoiu,sustinand in plenul Camerei Deputatilor proiectul de lege :
-         USL isi va lua angajamentul, in discutiile cu institutiile financiare internationale, pentru revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, incepand cu anul 2010;
-         Deocamdata, nu putem reveni la nivelul pensiilor din 2010,din cauza constrangerilor bugetare (...);
-         Angajamentul nostru, al USL, va fi ca in viitorul program sa discutam cu partenerii internationali pentru ca incepand cu 2013 sa revenim la nivelul pensiilor din 2010".

Exista vreo asemanare intre vorbele de mai sus si zicerile  angajante rostite sacadat-militareste atunci cand era numai general in rezerva in asteptarea scaunului de ministru ?

Intreb doar!

Vicepresedintele Comisiei de aparare, George Scutaru (PNL) dixit:
-         Timp de un an fostul Guvern a facut o recalculare a pensiilor militare, regularizari si daca nu se facea aceasta modificare pensionarii militari trebuia sa restituie in 6 luni cat s-a primit in plus la vechea pensie pe perioada recalcularii;
-         Daca cineva avea 20 de milioane de lei, s-au pus in plata 15 milioane. Dar el a primit in acel an 20 de milioane. Daca nu faceam aceasta modificare, trebuia intr-un timp scurt, de 6 luni, sa restituie cat a primit in plus pe vechea pensie, pe perioada recalcularii. Am zis ca este inuman, pe de o parte oamenii au fost afectati de o diminuare a pensiilor si apoi sa mai plateasca si din urma;
-         De aceasta masura vor beneficia 26.500 de pensionari militari,dintre care 9.020 pensionari MApN,1.500 SRI si aproximativ 15.500 pensionari a Ministerului de Interne;
-         La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 sa revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL.

In rest,sa auzim numai de bine,vorba unui cunoscut jurnalist din tineretile noastre.

Biroul Operativ