sâmbătă, 15 decembrie 2012

VESTI BUNE (!) DE LA CURTEA CONSTITUTIONA ?



Cei carora li s-a respins actiunea pe revizuire ca fiind prematur introdusa, pot folosi la recurs Decizia CCR 956/13.11.2012 publicata in M.Of. 838 /12. 12. 2012.
In decizie, chiar daca exceptia ridicata se respinge, se arata :
"1. Constată că dispoziţiile art. 151 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care au format obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate în rezervă şi în retragere, în calitate de reprezentant al membrilor săi ….., în dosarele nr. ….. ale Curţii de Apel Bacău - Secţia I civilă şi de ….. în Dosarul nr. ..l. al Curţii de Apel Ploieşti - Secţia I civilă, sunt constituţionale în măsura în care se interpretează că nesoluţionarea contestaţiilor şi necomunicarea în termenul legal a hotărârilor Comisiei Centrale de Contestaţii, respectiv ale comisiilor de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii nu împiedică accesul la justiţie.


Pe acest temei Curtea de Apel Craiova a si dat castig de cauza. La Tribunalul Tg Jiu, una din actiunile pe revizuire a fost respinsa pe motiv ca nu a fost respectata procedura prealabila, mai concret, nu s-a asteptat sa se primeasca solutia de la Comisia de contestatii a MApN. S-a introdus recurs cerand rejudecarea actiunii la instanta de fond. Completul de recurs a fost de acord .

Dan Moraru