marți, 29 ianuarie 2013

ŞI.. RE-RE-REVIZUIŢI ŞI CU BANII LUAŢI !





Unii dintre noi (se pare că destul de mulţi) după diminuarea cuantumului pensiilor la prima revizuire a recalculării, au “beneficiat” succesiv, de alte revizuiri (câte trei, patru, chiar cinci!), în urma cărora pensia le-a tot crescut precum voinicul din poveste ajungând chiar să depăşească (unii doar cu câţiva firfirici, alţii cu mult, ba chiar foarte mult) nivelul pensiei din decembrie 2010, iniţial afectată de recalculare.
În ce bază?

Păi, aici este buba!
Unii (mulţi, puţini?) în baza unor date noi referitoare la încadrarea reală în grupele de muncă, aduse pe cheltuiala şi osteneala proprie de la arhive sau unităţi. 
Alţii (mulţi, puţini?) nu prea ştiu nici ei.Ba chiar nu recunosc unele date din adeverinţele de venit. Ştiu pe unii care s-au autodenunţat pentru motivul că au primit ceva la care nu ar avea dreptul.
Bănuiam noi că a fost “reconsiderata “încadrarea în grupele de muncă pentru unele perioade prin aplicarea (arbitrară?) a HG S 1019/2010. Fapt confirmat de dl. Dobritoiu.Ca şi de Casa de Pensii a M.Ap.N.prin funcţionarii acesteia.
Aşa o fi.  
Dar de ce să fie afectaţi tot cei care au mers din pierdere în pierdere de când cu revizuirea în minus?
Pentru că din datele noastre rezultă cum că la cei din această categorie le vin decizii re-re-revizuite , din nou în minus şi din nou cu reţinerea sumelor primite “în plus?”, după ce anul trecut au fost” îndulciţi” cu câţiva bănuţi peste nivelul anterior revizuit.
Aceasta ar fi ordinea verificărilor ce le face Curtea de Conturi la Casa de Pensii a M.Ap.N.
Foarte bine că se face lumină şi că se va afla adevărul despre pensile golănesc umflate !

Da` de ce să aştepte până atunci cei care oricum aşteaptă de 3 ani să li se de-a înapoi banii pe care-i merită?

Dă-ne dom`le banii înapoi şi fă ce vrei şi până când vrei matale cu cei care au primit pe nemerit de la cei care au greşit, intenţionat sau nu!
Ce mă intrigă este faptul că domnul Antonescu nu se mai implică nici măcar în dezbaterea acestui sensibil subiect.
Tăcerea vocalului Antonescu preocupat altă dată de problemele militarilor, ilustrează tipul de politician ipocrit şi duplicitar, teatral, infatuat şi făţarnic.
Domnule Antonescu, mai ţineţi minte că la 23 Ianuarie 2011 la noi la Iaşi, ziceaţi despre recalcularea pensiilor militare că e o batjocură cum nu s-a mai pomenit?
Şi că o asemenea batjocură, umilinţă şi degradare a instituţiei Armatei nu s-a mai petrecut niciodată în istoria României?
Şi că primul guvern în care se va regăsi şi PNL va restabili lucrurile în favoarea pensionarilor militari?
Pe vremea aia, faptul că pensionarii militari pândeau orice spune destituitul presedinte prin "dosul unui supermarket" o consideraţi că este o mare jignire adusă acestora.
Nimic nu s-a schimbat de atunci domnule Antonescu!
De 8 luni de zile, ca şi atunci, pândim toate posturile TV, poate ne spune cineva cât mai este până vă ţineţi de promisiuni.
Şi nu am aflat nimic.
Toată lumea bună a politicii USL –iste şi guvernanţii cu atribuţii, se scaldă într-o baltă de minciuni groase, se bălăcăresc în amânări fără dată şi tergiversări necinstite cu motivaţii aiuritoare.
"O asemenea batjocură, umilinţă şi degradare a Armatei nu s-a mai petrecut niciodată, nici sub Carol al II-lea, nici sub comunişti" spuneaţi atunci d-le Antonescu şi vă angajaţi ca, "indiferent cum calculează contabilii domnului Băsescu, primul guvern în care va fi şi PNL va restabili lucrurile în favoarea pensionarilor, aşa cum au fost înainte" pentru că, nu-i aşa " e un lucru ce nu ţine de stânga sau de dreapta, ci de identitatea naţională”.
Dar azi, cum calculează contabilii domnului Ponta şi mai ales cât mai durează?
Mai ziceaţi că Boc nu mai poate fi oprit din recalculări, dar că trebuie să existe cineva care să o facă şi că " cheia e la Băsescu, care se pare că a înghiţit-o “ ( cheia,desigur !).
Dar azi  când cheia este la primul ministru, cine naiba o fi înghiţit-o?  Nu cumva chiar dumnealui ?
Şi odată cu cheia nu şi-o fi înghiţit propria limba de lemn cu care rostogolea angajamente solemne pentru a ne ameţi şi linişti în campania electorală?
Cum altfel putem interpreta afirmaţiile înceţoşate făcute ieri, referitoare la pensiile militarilor?
“... ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării şi urmează să vină cu proiectul legislativ..."
 “ ...va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut, şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%”.
Nu aşa ne-a fost vorba domnule prim ministru,domnule Antonescu, domnilor parlamentari de Iaşi şi de aiurea!
Terminaţi cu minciunile şi discuţiile fără rost şi dati-ne dom`le mai repede banii înapoi!
După aia faceti ce vreti, faceţi si controale,faceti si audituri,dar nu uitati şi sa daţi drumul procurorilor să aplice legea!
Aveti tot timpul din lume ca dupa ce ne repuneti in drepturile noastre legitime sa faceţi orice proiecte legislative vreţi şi până când vreţi matale împreună cu Dusa şi cu Stroie!

Col.(r.) Dan Moraru