sâmbătă, 16 martie 2013

Chemari la CMJ-uri

  Suntem informati ca unii comandanti de CMJ-uri au inceput sa-i cheme pe rezervisti, in special pe cei cu pensii diminuate, in legatura cu aplicarea sau nu a HG (S) nr. 1019 din 2010 care modifica HG 1294/2001, cerandu-le sa semneze ca au fost de acord cu procedura.
Departamentul Juridic al SCMD constata in continuare ca CMJ-urile nu au nici o atributie legala vis a vis de adeverintele de venit si calculul pensiilor si ca in privinta aplicarii unor dispozitii s-au facut vinovati de fals, uz de fals si abuz in serviciu.
In ceea ce ne priveste, noi am contestat toate deciziile in cauza si suntem in procese,deci nu avem de ce sa ne dam un acord retroactiv prin care sa devenim, post factum,complicii lor la abuzurile savarsite si incalcarea legislatiei.
Opinia noastra este ca trebuie informati toti membrii SCMD si, in general, toti rezervistii, pentru ca nimeni sa nu dea curs unor astfel de invitatii, facute probabil sub impresia auditului Curtii de Conturi ..
PRESEDINTELE SCMD.
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU
vineri, 15 martie 2013
  Astazi, un coleg care are deja pensia diminuata prin aplicarea Legii 263/2010 mi-a transmis ca a fost sunat de la Centru militar al sectorului 6 si invitat la sediul institutiei. A fost si i s-a comunicat, fara a semna ceva, ca in ultima decizie de revizuire primita i-au fost aplicate gresit conditii de munca prevazute in HG1019/2010. Conditiile de munca nu trebuiau aplicate militarilor trecuti in rezerva inainte de 01.01.2011 .Ca urmare i s-a mai comunicat si ca va primi o noua decizie de revizuire, dar care va avea valoarea bruta a pensiei mai mica, corespunzator eliminarii grupelor de munca stabilite prin aplicarea HG1019/2010.
 Secretarul Filialei1 sector 6, Dragos Icleanu.