vineri, 23 ianuarie 2015

IN CAUTAREA UNUI PROIECT DE LEGE



Dupa prealungile sarbaUtori de iarna, rezervistii militari s-au vazut nevoiti sa amane sine die analizele prin care sa-si masoare colesterolul si glicemia, confuz bulversati de stirea ca in noua sesiune parlamentara ar intra in dezbateri un proiect al mult asteptatei legi a pensiilor militare de stat.
Informatii oficiale fiind prea putine si extrem de vagi, a inceput goana dupa surse. Care este varianta oficiala de PROIECT pe marginea caruia s-a discutat ? Haideti sa facem propuneri de amendare,sa ne mobilizam ! De acord. Din analiza versiunilor de proiect pe care le cunosc ( si nu-s putine !) se impune. Dar cum sa propui un amendament corect la unui text despre care nu stii cat de corect este ? Mai ales ca au navalit pe toate caile variante imposibile, pareri ciudate, ipoteze adevarate, mai putin adevarate, elucubratii .... Si atunci ?
Ar fi totusi ceva....
A trecut nebagat in seama un comunicat al Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza" care anunta la 14.01.2015 ca d-l Iulian Surugiu, președinte, a participat la ședința de la Guvernul României alături de reprezentanți ai Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, precum și alți factori de decizie, ședință în care s-au purtat discuții despre proiectul legii privind pensiile militare.
La acel comunicat au atasat proiectul de lege .(aici)


Cum nu am absolut niciun motiv sa nu-i cred, postam mult cautatul document in baza caruia se presupune ca s-ar fi purtat discutii si pe care trebuie sa-l amendam.Cat se poate de repede.

Dl.col.r. Dogaru ne-a spus putin. De ce ? Nu discut aici motivele, dar nici intr-un caz nu pot accepta tampenia absurda a  pactului dezavantajos.Qui prodest?

Dintr-o rapida citire a proiectului de mai sus, rezulta mari probleme ! Mai rau nu se putea. Si fiindca sunt  chestiuni de neacceptat, suntem « mobilizati » pe diferite cai la treaba, la lupta. Sa faceti ceva... Da` cand faceti ceva si pentru noi? Unii ne « cheama » la strans semnaturi. Altii chiar daca nu mai sunt nici macar membri de sindicat de demult, de cand le-a crescut cuantumul pensiei peste noapte ca fatul frumos din poveste, retrasi pana mai ieri de tot din « viata publica « , preocupati doar de can-can tv, nemultumiti de toate si de tot, ne « cearta » acuma pentru ca nu facem destul loby pe langa guvernanti. Ca sa ne dea...Sa nu cumva sa ... Sa nu se ......Oricum, orice, numai sa nu se recalculeze ! Pai de ce oare ? Ca sa nu se constate ca ...ce ? E prea mare ? Daca e pe bune, sa-ti traiasca si sa o mananci sanatos multi ani de aici inainte. Cu toate ca, nu-i asa ? E mai buna pensia lunga ...

Col.r. Dan Moraru