miercuri, 18 martie 2015

ÎN LOC DE CEC ÎN ALB PENTRU MARELE ROMÂN, GENERALUL MIRCEA CHELARU

Trăim o tragedie românească. Pe unionistul până în măduva oaselor MIRCEA CHELARU, născut pe 3 iulie 1949 în comuna Rediu din judeţul interbelic Iaşi, generalul de armată, eseistul, istoricul şi omul politic român care a îndeplinit vremelnic funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, l-am cunoscut cu mulţi ani în urmă şi vă mărturisesc cu mândrie că trecerea timpului ne-a cimentat prietenia. Să nu uit să vă spun că în martie 1990 a fost cel trimis de Statul Major General la Târgu Mureş unde a organizat şi condus intervenţia armatei în evenimentele de acolo, tot Domnia-Sa fiind ataşat militar aero şi naval al României în Iordania. Are o carieră didactică de invidiat, cum tot mai mulţi îşi amintesc cu plăcere perioada în care a fost comandant al Corpului 10 Armată ‘’Ştefan cel Mare’’ Iaşi.
Nu este plăcut de inculţi şi hoţi, declaraţiile sale tranşante, cum a fost în cazul Armatei a XIV-a din Transnistria, aducându-i chiar sancţiuni nemeritate. E catalogat ca un închipuit adversar al comunităţii evreieşti, dar mai ales ca model de naţionalism. Vorbitor a patru limbi, fost lider de necontestat al Partidului Unităţii Naţionale din România, perioadă în care ne-am şi cunoscut, are opinii persoanele despre Revoluţia din decembrie, războiul din coordonate contemporane, dar mai ales despre politică şi geneza poporului român, despre ultima vorbind cu patos recent la ediţia cu numărul 25 a Congresului Internaţional ’’Pregătim viitorul, promovând excelenţa’’ organizat exemplar, ca de obicei, de conducerea Universităţii ’’Apollonia’’ din Iaşi, condusă de bunul său prieten, prof. univ. dr. Vasile Burlui, personalitate marcantă a vieţii universitare şi culturale din ţară şi străinătate. Este doar conaţionalul care a înălţat definitiv Tricolorul în faţa Cercului Militar Naţional. Nu ştiu personal de ce generalul nu este exploatat cum se cuvine de actualele autorităţi, în primul rând cele militare. În contextul regional cunoscut, România ar avea nevoie de ideile lui şi astfel am putea deveni o voce distinctă. Dar la ce să te aştepţi când România nu are azi nici armată, nici servicii secrete şi nici măcar economie de piaţă funcţională. Eminenta coliziune dintre Rusia şi America va găsi România complet nepregătită. Ca întotdeauna, înainte de marile conflagraţii mondiale din secolul XX. Restul e istorie ... 
Nu vreau însă să-l idolatrizez, deşi ar merita cu prisosinţă, dar de aici până la hăituirea sa pentru motive chipurile penale, vezi cazul apartamentelor primite de conducătorii armatei într-un dosar disjuns pentru abuz de serviciu, e cale lungă, extrem de lungă.
Asta dintr-un singur motiv: naţionalismul strigat sau clamat continuu, deranjează. Dar asta nu-l împiedică să se exprime. Limpede, tranşant, concis, fie că este vorba de poporul român drept continuator al dacilor, nu al romanilor, până la subiectele zilei. Pentru mulţi ca mine, MIRCEA CHELARU rămân cuvintele unui ADEVĂRAT general al Armatei Române şi poate primi oricând de la noi un cec în alb chiar dacă trăim într-o Românie-moluscă vom merge până în pânzele albe alături de acesta, poate şi pentru că preempţiunile sale sunt ale cetăţeanului simplu care-şi iubeşte poporul şi ţara. Numai aşa putem vorbi de rezistenţa civică identitară prin cultură superioară şi înaltă spiritualitate. Cum preempţiunea dacică ne confirmă că-n aceste vremuri tulburi pe care le străbatem doar Armata rămâne reazemul Naţiunii. De regulă, mulţimile se ataşează sau se supun la două lucruri. La ordine şi la autoritate. Hai să facem ordine în casa noastră şi autoritatea care îi aduce beneficiul de viaţă este cea care devine legitimă şi recunoscută. Nu se pot mutila la nesfârşit identităţile. Nimeni nu ne-a cerut să-l îngropăm pe Nae Ionescu sau să-l conservăm în debaraua cadavrelor pe Eminescu. Luaţi labele murdare de pe această minte luminată de Dumnezeu, de pe simbolul românismului din 2015!
                                        Prof. univ. Asoc. Pompiliu COMŞA,
                        Jurnalistul Anului din Provincie Radar de Media 2013,
                                                  Reporter European 2012