marți, 21 aprilie 2015

Propunerea legislativă privind pensiile militare de stat respinsa de Consiliul Economic si Social



Proiectul Legii pensiilor militare de stat, initiat de parlamentarii Blăjuţ Viorel-Ionel, Ciuhodaru Tudor, Dalca Ştefan-Petru, Deaconu Mihai, Marian Ion,Cristinel, Mincă Liliana, Ehegartner Petru, Pelican Dumitru citeste-l AICI a primit mare aviz negativ aici de la reprezentantii marilor sindicate ,federatii si confederatii sindicale ,oplositi in acest CES vezi aici ,mare si inutil fas, de opiniile caruia eu nu–mi aduc aminte sa se fi tinut cont vreodata in activitatea legislativa! 

Astfel, CES-ul respinge initiativa legislativa introdusa de doamna Minca &Co, ca inoportuna, pentru ca exista un proiect de lege pe aceasi tema ,aflat (cica!) in etapa de finalizare undeva , neprecis si vag indicat pe la guvern. Ca motivarea este cusuta cu ata sigur doar rosie, venind in intampinarea si in sprijinul guvernului care nu vrea el nici azi, nici maine si nici cand vrem noi pensii militare... asta se vede din avion si nu ne mai surprinde, cunoscuta fiind atitudinea TUTUROR maharilor fata de dreptul nostru.

Nu putem intelege insa cum se face ca au votat contra reprezentanti de vaza ai unor  sindicate, partenere ale SCMD in mult trambitatul CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC), cum ar fi Marius Nistor de la  Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret”.

Pai nici atata unitate si solidaritate ? Sau dom`col.Dogaru nu l-a mobilizat cum trebuie ?

Col.r.Dan Moraru