marți, 19 ianuarie 2016

AVERTSMENT : Nu va bateti joc de armata!


Pensii de mizerie pentru o viata in slujba tarii (VIDEO)

 http://stiri.telem.ro/stiri/pensii-de-mizerie-pentru-o-viata-in-slujba-tarii-video--13662.html

Militarii in rezerva ieseni se pregatesc de proteste. Si nu oricand, ci chiar pe 24 ianuarie, cand la Iasi vor veni multi demnitari si politicieni bucuresteni, printre acestia fiind atat presedintele Klaus Iohannis, cat si premierul Dacian Ciolos. Membrii filialei iesene a Sindicatului Cadrelor Militare spun ca pregatesc aceasta manifestatie in semn de nemultumire fata de pensiile pe care le primesc, in conditiile in care au reclamat acest lucru in scrisori deschise trimise atat fostului ministru al Apararii, Gabriel Oprea, cat si vicepresedintelui PSD Romania Mihai Chirica.

Traditionala Hora a Unirii de pe 24 ianuarie ar putea fi umbrita de un protest al militarilor disponibilizati. Acestia spun ca si-au dedicate viata tarii si ca, acum, sunt luati in ras de politicieni.

In ziua de 24 ianuarie nu vom putea sarbatori laolalta cu ceilalti aceasta zi importanta din viata Moldovei si nu numai dintr-un motiv foarte simplu: nu avem cum sa ne prindem intr-o hora a unirii alaturi de presedintele Iohannis sau de prim-ministrul Ciolos intrucat acestia au sa-si incalce flagrant angajamentul luat la investire, prin care spuneau ca nu vor modifica cu nimic legile si masurile positive luate in beneficiul oamenilor muncii”, a spus presedintele filialei iesene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, col (r) Georgel Moraru.

Sindicalistii sunt nemultumiti de modul in care Guvernul trateaza problema pensiilor militare pe care le primesc rezervistii. Ei spun ca printr-o ordonanta a Guvernului Ciolos a fost modificata legea pensiilor, iar veniturile rezervistilor au scazut foarte mult.
Militarii in rezerva afirma ca acum se simt discriminati fata de alte categorii sociale care beneficiaza de legi special.

Nu exista tara membra NATO in care sa se intample aceste lucruri cum se intampla in tara noastra. Suntem mahniti pentru ca noi ne-am facut datoria fata de tara asta, am avut un contract cu tara, iar tara nu si-l respecta. Nu tara, ci politicienii, acesti oameni care, vremelnic, conduc aceasta tara si care ne pacalesc din 4 in 4 ani sau din 5 in 5 ani sa le dam votul nostru”, a spus si vicepresedinteel sindicatului, col (r) Maricel Acatrinei.

Sindicalistii mai spun ca au trimis scrisori deschise fostului ministru al Apararii Gabriel Oprea si primarului interimar Mihai Chirica, cerandu-i acestuia ca in calitate de vicepresedinte al PSD Romania sa-i ajute. Insa, pana acum, n-au primit niciun raspuns.

Dar la scrisoarea deschisa adresata Dl Gabriel Oprea nu am primit niciun raspuns, si poate, mai am o scrisoare deschisa adresata Dl Chirica. Mai am o scrisoare si pentru dl Chirica, dar am asteptat o reactie din partea dumnealui, cam 3-4 zile, dar vad ca dumnealui nu are nicio reactive” , a mai spus presedintele sindicatului.

Rezervistii pregatesc pentru 24 ianuarie nu doar o manifestatie in Piata Unirii, ci si un miting, acesta urmand sa aiba loc dupa amiaza acelei zile, in fata Prefecturii.

Dimineata vom participa la activitatile organizate in Piata Unirii, poate vom reusi sa facem o incalzire a glasurilor noastre, pentru ca dupa-amiaza avem aprobat un miting de protest in fata Prefecturii”.

Sindicalistii mai spun ca la manifestii vor fi prezente si familii ale militarilor activi care nu pot manifesta.

Cei care vor sa strige, dar nu pot sa strige - i se mai spune armatei , militarii activi, in special sergentii si gradatii profesionisti, care au salarii de mizerie, sunt cei mai crunt loviti. Un sergent anagajat pe baza de contract nu are salariul mai mare de 800 de lei. La acesti 800 de lei se mai adauga norma de hrana, care nu intra in stabilirea bazei de calcul pentru pensia militara. In consecinta, el va iesi la pensie cu o pensie de 600 de lei. O pensie de mizerie” , a incheiat colonelul Georgel Moraru.

Atat la manifestatia din Piata Unirii, cat si la mitingul de dupa-amiaza vor participa si militari in rezerva din judetele invecinate.