joi, 21 ianuarie 2016

COMUNICAT IMPORTANT- numai pentru rezervistii din Iasi

Prin interventiile si sutinerile domnului Mihai Chirica, primar interimar al municipiului si a domnului Razvan Bogdan Abalasi, subprefect al judetului Iasi, avem deschise caile de dialog cu Presedintele Romaniei si cu primul ministru. Suntem convinşi că dialogul civic responsabil reprezinta solutia optima pentru clarificarea neintelegerilor si solutionarea revendicărilor militarilor în rezervă şi în retragere.

COMUNICAT






1.  Urmare discutiilor constructive purtate intre membrii Biroului Operativ al SCMD Filiala Iasi in ziua de 19.01.2016 cu dl.Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului si in ziua de 20. 01. 2016 cu dl.Razvan Bogdan Abalasi, subprefectul judetului (la solicitarea expresa a acestora) Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Filiala Iasi a hotarat sa renunte la organizarea si desfasurarea mitingului de protest programat in ziua de 24 ianuarie intre orele 15.30- 17.30 pe spatiul public din fata sediului Institutiei Prefectului Iasi (str.Anastasie Panu nr.60) si aprobat prin "Dispozitia nr.45/14.01.2016 privind aprobarea solicitarii SCMD filiala Iasi privind organizarea unei adunari publice (actiune de pichetare) ".
2.  Institutia Prefectului si Primaria Iasi intreprind demersuri oficiale comune pe langa Guvernul Romaniei pentru organizarea unei intalniri de lucru intre o delegatie a sindicatului si dl.prim ministru Dacian Ciolos in timpul cat acesta se va afla la Iasi, pentru informare concreta asupra revendicărilor militarilor în rezervă şi în retragere pe care dorim să le soluţioneze in timpul cel mai scurt.
3.  In consecinta si in conformitate cu cele convenite ,incepand cu 21.01 2016 orele 08.00, toate masurile de organizare si defasurare a mitingului de protest se sisteaza.
4.  Despre anularea mitingului de protest va fi informata si Primaria Iasi, emitenta a "Dispozitiei nr.45/14.01.2016 privind aprobarea solicitarii SCMD filiala Iasi privind organizarea unei adunari publice (actiune de pichetare) autorizatiei de desfasurare a adunarii publice".
5.  In calitate de cetateni ai Iasului, rezervistii pot participa conform deciziilor proprii si in mod individual, la adunarea populara ce se va desfasura in ziua de 24 ianuarie 2016 ,incepand cu orele 11.30 in Piata Unirii.

Biroul Operativ al SCMD Filala 1 Iasi