luni, 31 octombrie 2016

ANTIHRIST NE TRIMITE SEMNUL?



Motto: "Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită" (I Pt. 5,8).
Un fel de antihrişti pot fi consideraţi şi cei care în numele sau de dragul puterii pun din nou greu chin pe militarii în rezervă şi în retragere, oameni cu credinţă şi virtuţi dovedite, lăsaţi încă odată de izbelişte de Ministerul Apărări Naţionale vremelnic condus de un ministru «fără chip» acoperit până peste ochi cu pânza tehnodemocraţiei cioloşiste.
Antihristul ne trimite semnul ? Complicată întrebare, greu răspuns!
Dacă nu-i aşa, atunci cine şi ce are cu oamenii în pragul sărbătorilor creştine ? Când toată lumea iartă ca să-i fie iertate păcatele şi greşelile... Când toată lumea creştină se înduioşează de sufletele pribegite şi amărâte, de cei fără adăpost sau/şi de numeroase destine frânte prea timpuriu.  
În anii 2000 mulți au crezut că Sadam a fost Antihristul. Alții au fost la fel de siguri că-i Fidel Castro, ba chiar papa de la Roma, ori nu ştiu care dictator.
Până acum, toți au greșit. Nu vrem să greşim şi noi uitându-ne ...chiorâş (?) la foşti sau actuali, aşa că cităm doar ce spune Biblia despre Antihrist: „I s-a dat o gură care rostea vorbe mari... Şi i s-a dat putere  .... Si-a deschis gura și a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-I hulească... I s-a dat să facă război...”
Decembrie 2010... decembrie 2012... decembrie 2014... decembrie 2016...Doar simplă întâmplare să fie faptul că EXACT din doi în doi ani Antihrist ne trimite semnul ?
Anul acesta semnul cel de nerostit, nu este numărul arhicunoscut al fiarei - 666 (şase sute şaizeci şi şase) «care este număr de om” (Apocalipsa 13, 18), ci 57 (cincizeci şi şapte), care este numărul Ordonanţei Guvernului Cioloş/Johanis, în baza căreia vin de-a valma decizii de recalculare a pensiilor militare, nesimţit de ciopârţite/diminuate.
Se pare că la împlinirea termenului a revenit antihristul !
Sau poate ca nici nu a plecat? De fapt, nu trebuie să manifestăm un interes special în căutarea lui. El nici nu trebuie căutat prea insistent : se arată singur. Trebuie doar, din când în când, pe seară, să te uiţi la un post de televiziune. Ba, de o bucată de vreme, la mai multe. Prevăzător, plantând din loc în loc capcane insidioase în care se zbat convinşi (creduli?) colegi de suferinţă, înduioşaţi nevoie mare de nevoile bietei tărişoare pusă la Punct şi «luată» de nouă (proaspătă?)... De la capăt..
Şi altele, care mai de care...
Ce-i în mintea celor care decid tam-nesam că trebuie tulburată tihna şi învolburată liniştea pensionarilor?
Şi de ce nu egală măsură pentru toţi pensionarii ? Echitate, dreaptă şi cinstită răsplată pentru muncă cinstită... Când s-au «operat» pensiile în decembrie 2010, magistraţii s-au autoexceptat de la prevederile legii Boc-Basescu pe considerentul infatuant al puterii constituţionale (??) şi, deci, nu pot fi incluşi în rândul ...celor de rând. De atunci încoace nimeni nu îndrăzneşte să-i «atingă» nici cu o floare! Astăzi, când ciolovecii boccii ne ciolosesc din nou drepturile noastre legitime ,o vorbă nu se aude despre cupoanele de pensie ale  foştilor magistraţi! Aţi auzit sau aţi văzut în mass-media, de la un cap la altul, dintr-o aripă la alta, vreun vajnic formator de opinie, luptător pentru dreptate şi echitate socială care să se oripileze în faţa unui cupon de pensie pe care scrie 30.000 lei pe lună? (Cred că asemenea sumă se cântăreşte, nu se mai numără, durează prea mult!) Întru totul de acord, magistraţii de carieră trebuie să se bucure de o pensie decentă, dar nu nesimţită! Limita dintre cele două fiind greu de stabilit, este necesar ca legea să  coreleze cuantumul pensiei cu ... ţara in care trăiesc regeşte.Oricât de speciali şi de valoroşi ar fi mănâncă tot de 3 ori pe zi!
Dan M.

joi, 27 octombrie 2016

Scrisoare neînchisă unui tânăr domn`general activ cu patru stele


                                                               Motto: Ştiţi ce fac ăştia pensiilor militare şi nu ţipaţi de loc?

De-a valma, noi sindicaliştii militari (din evidenţă!) am fost felicitaţi si cu ziua sf. Dumitru de unii domni generali şi funcţionari cu rang important din M.Ap.N (şi nu numai).
Pentru asta, mulţumirile cuvenite.
M-am ostenit oleacă şi am pus pe hârtie câteva succinte comentarii cu mult simţ (bun, rău asta e!) aşa, ca un fel de... feedback din partea celor felicitaţi, în contextul veştilor nu tocmai bune care sosesc odată cu nişte decizii de pensie imposibil de acceptat.
Sunt sigur că pe mulţi rezervişti nu-i interesează ce se întâmplă azi, aşa cum nu i-a interesat ce s-a întâmplat ieri sau alaltăieri.Şi sunt suficienţi pe care nu-i interesează ce se va întâmpla de mâine încolo.. pentru că de fapt nici nu prea ştiu ce-i aşteaptă.
Dumnealor, mulţi, puţini aşteaptă recalcularea pensiilor.Cu incredere nestrămutată in prea-cinstitii conducători.Şi ce, pierd ceva aceşti colegi mulţi, puţini dacă va veni,cum va veni ? Pentru ca oricum, rămâne sumă-n plată! Chiar dacă se aude că o ordonanţă pe şest va pune.. ordine şi aici.
Sau dacă dă domnu`Ciolos.. măcar ceva acolo, cât de mic, da`creste-un pic ?
Ştiu ei că nici asta nu se va întâmpla? Nu ştiu şi nu-i interesează “bârfele” neautorizate. Pen`că ei au încredere în guvernul ciolosist, anti-orice. De ce? Pentru că aşa au fost instruiţi, să creadă orbeşte în şef. Dar să-şi pună întrebări, neam!
Că spre exemplu, de ce ne-ar « sări » pe noi orice lucru bun care s-ar putea întâmpla la anu` şi la mulţi ani, altor categorii de pensionari? Păi chiar aşa de ce? Pentru că aşa au dorit cei de teapa domnilor ghinărari politici. Unii cu mai mult stagiu la secretariat, decât la trupe.Şi pe care nu-i interesează şi nu-i doare nicăieri. Nici măcar la bască!
Ce faină ar fi zilnică sărbătorire a Dumitrilor! Rezerviştii ar fi mereu în atenţia baştanilor. Aşa, doar anuală şi sub austerele auspicii prefigurate (coapte) de "sprijiniţii" de la guvernarea ciolosista...

Se aude dom`gheneral?
Ştiţi ce fac ăştia pensiilor militare şi nu ţipaţi de loc? Păi se poate ca pe noi să nu ne privească nici 5%, nici alte procente de majorare de la anu`?
Dar ieşirile din sistem care înregistrează procente înspăimântătoare, contează? Sunt galopante, ştiaţi? Molima să fi dat în rezervişti şi nu se întâmplă aşa ceva! Ştiaţi că la Iaşi (pentru imaginea în plan naţional, multiplicaţi cu ce vreţi dvs.), numai în ultima lună am înmormântat 4 colegi, din care 3 sub 60 de ani, toţi cu probleme «cu capu`» (AVC)??
Dvs. domnule gheneral, vă este bine? Nouă nu!
Ş-apoi, ce mai contează voturile unei sute de mii de bătrâne catane? Afară din sistem, cât mai urgent!
Aveţi vreun răspuns?

Col.r.Dan M.

miercuri, 26 octombrie 2016

VIN DECIZIILE DE PENSIE MILIRARA. SI AU INCEPUT UNII SA (se) PLANGA.TARZIU.


Decizie de pensie militară, probă a dezastrului provocat de OUG 57/2015 a guvernului tehnocrat




Strigătul de lehamite de mai jos il vor repeta, în lunile următoare, zeci de mii de pensionari militari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, trecuți în rezervă înainte de anul 2010.

Cititi AICI

Col.r. Dan M.

marți, 18 octombrie 2016

Ptiu! Piei Drace! (II)


Tristul liberal Eugen Nicolăescu avertiza cu ceva timp in urma ca programul de guvernare al PNL va prevedea desfiinţarea pensiilor speciale si ca toate pensiile vor fi calculate după criteriul contributivităţii."Ne propunem să modificăm pensiile. Lucrăm la o nouă lege a pensiilor în care toţi cetăţenii României să fie trataţi echitabil, pensiile să fie stabilite echitabil pentru toţi şi să se desfiinţeze cu această ocazie pensiile speciale pentru absolut toate categoriile. Nicio categorie nu poate fi privilegiată (...) Pensiile speciale nu vor exista şi toate pensiile vor fi calculate după alte criterii. Programul de guvernare cuprinde această idee (...)". 

Si iata, lucrurile se cam leaga.Vede lumea? Si nu crede? Care lume?
Afumati binisor cu damful acru al politicaiei asa zis drepte, de dreapta, orbii (din nefericire si unii suficienti rezervisti) nu vor mai avea cum si de ce sa mai lacrimeze.Bine ca macar ramane suma-n plata! Nu-i asa victimelor? 
Multumiti pentru asta abuzatorilor.O fi oare Stockholm de vina ? Sau garantia ca : “Dupa noi, vom veni tot noi" ?Asa cum pare sa fie sigura si sa ne asigure Andreea liberala (stiti voi, fosta cu base). 

Cum zicea acu`vreo 50 de ani vestitul tata al unui si mai vestit actual neo-liberal cu nume de roman.

Col.r.Dan M.

Situatia OUG 57/2015

In atentia tuturor rezervistilor
Intrunite joi, 13 octombrie a.c., comisiile care trebuiau sa semneze raportul comun nu au putut lua decizii, din lipsa de cvorum, deoarece reprezentantii PNL s-au retras. Mai mult, reprezentantii PNL-tehnocrati, prin ministrul Muncii, Dragos Pâslaru, si d-na Andreea Vass (Paul dupa ex-sot), demna continuatoare a lui Adalbert Vass, sunt de parere ca autostrazile nu se pot face din cauza pensiilor militarilor, care ar inghiti 4,5 miliarde pe an!... Indiferent cat inghit pensiile militarilor, sunt din bugetul impus de NATO structurilor respective si nu de la Casa Nationala de Pensii. Daca se cumpără mai putine stifturi, se pot onora si salarii si pensii, fara rectificari bugetare.
Retineti doar adversitatea si ticalosia celor care sunt doar cu numele urmasi ai Bratienilor si continua in fapt politica basista. Este un motiv in plus pentru ca, prin Alternativa Nationala, sa avem, in interesul tuturor romanilor, o falanga de rezervisti si de aliati in Parlamentul Romaniei.
Solicitam tuturor rezervistilor sa nu raspunda pe Facebook provocarilor venite de la indivizi gen Pâslaru sau Vass, pentru ca asta si urmaresc: provocarea unui nou scandal, adica o noua diversiune, ca sa acopere faptul ca se urmareste ca, prin alegerile din 11 decembrie, sa ni se fure totul, inclusiv Tara.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

CONTESTAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE EMISE IN BAZA LEGII NR. 223/2015


 
- In atentia membrilor SCMD –(si nu numai)
Doamnelor si domnilor,
Alinierea pensiilor dvs. nu se face, conform legii, la situatia actuala privind venitul brut al omologilor activi, in plus se introduc in baza de calcul, ilegal, atat pensia suplimentara cat si contributiile pe care le-ati avut la Casa Nationala de Pensii lucrand in calitate de civili dupa trecerea in rezerva. Mai sunt si alte inadvertente.
Mergand pe politica faptului implinit, cele trei case sectoriale emit decizii de recalculare care trebuie contestate in termen de 30 de zile de la data primirii.
Departamentul juridic al SCMD a pregatit pentru membrii de sindicat modelul de contestatie. Intrucat este numai pentru membrii de sindicat, acesta nu va fi facut public pe pagina centrala sau pe pagina filialelor ci il veti gasi doar la sediul central si la sediile filialelor, unde va fi trimis ca nota interna.
Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU